Friday, March 9, 2012

Kony 2012

Moi viime postaukseesa pistin ton Kony 2012 videon tänne, ja kuten huomaatte siitä on ny tullut yksi eniten puhutuista jutuista. Ekan kerran kun katoin videon niin sillä oli joku 200 000 näyttökertaa.. nyt sillä on yli 50 miljoonaa..!! Ja siis josette viel tiiä mikä juttu tää on nii pistäkää vaa youtubee "Kony 2012".Niin mä haluaisin nyt kertoa mun OMAN mielipiteen tästä asiasta.
Monien mielestä asia menee ihan liian överiksi. Ja myös paljon kritiikkiä on noussut tätä vastaan. Kuten esimerkisis että vain noin kolmasosa kaikista rahoista mitä ne saa menee oikeasti sinne suoraan paikan päälle, apua tarvitseville. Ja kyllä ei kaikki sinne mene ja musta se on ihan ymmärrettevää, ei mikään järjestö josta 100% menisi suoraan sinne ei ole olemassakaan. Ja koko idea tässä ei ole se että saataisiin rahaa kerättyä vaan että ihmiset INFORMOITUISIVAT. Ja sit monet sanoo "no mitäs oot ennen tehny asialle" ja "kuinka usein oot ennen auttanut". No tää on musta tosi typerää. Tuskin kauheen monet ovat "ennen" auttaneet koska he eivät ole tienneet asiasta. Ei mullakaan ennen ollut mittään haijua että kukas tää kony on jne. Mutta nytten kun tiedän minulla on mahdollisuus auttaa! Ja jos joku täällä on sitä mieltä että Invisible childreneille ei pitäisi sitä rahaa antaa, niin okeij ei tarvitse. Kyllä niitä julisteita voi itsekkin netistä tulostaa. Ja jos ei luota järjestöön voi sitä lahjoittaa muille järjestöille. Ja kans sitä että tohon videoonhan on mennyt paljon rahaa sen tekmiseen, ja sen sijaan oltaisiin voitu antaa ne niille apua tarvitseville. Muttakun juuri tämän videon ansiosta tää asia on päässyt leviämään näin hyvin.
Ja sit kans tää että "ei ne ongelmat lopu siihen vaikka kony napattaisiin, jatkettaisiin samaan malliin". No ei, ehkä ei. Mutta jostain sitä on pakko aloittaa. Ja myös se että jos me saataisiin Kony kiinni niin se olisi vähän niinkuin todiste siitä että me oikeasti pystytäänn vaikuttamaan asiohin. Me tavalliset ihmiset. :)
Musta tää on oikeasti tosi hieno asia että kerrankin ihmiset ovat näin innostuneita jostain tällaisesta asiasta!
Kuinka usein ennen näin on käynyt? Ne en ite ainakaan muistais ett ois ikinä ennen. Ja tää must osoittaa että tässä maailmassa on paljo hyvää jälljellä. Ja itse oon kyllä niin osallistumaan cover the nightiin :))! Siitä voi tulla jopa ihan hauskaa.
Loppuun viel onison video ja musta se sanoo tosi hvyin asiasta :)
Mä oon ite miettinyt ett sit vähä vanhempana vois ite lähtee jonnekkin Afrikkaan auttamamaan ja sillee.
Mut joo peace out ;)

4 comments:

 1. Mull on iha sama mielipide sun kaa, toi on niin totta kaikki mitä sä sanoit :D ja kiva blogi sulla :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No kiva ett joku muukin samaa mieltä :D ja kiits :))

   Delete
 2. Mie katoin ton videon tunti sit ekan kerran ja nyt huomasin että sieki olit kirjottanu siitä blogissas! :D Ooon muute täysin samaa mieltä sun kaa ja osallistun cover the nightiin ;) Mulla on muute nyt oma blogi jos kiinnostaa nii se on hanitzu.blogspot.com, see U! :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jejeee :D Tuu stadiii ku se on ! Nii aj käyn tsekkaas ton sunki blogin ;)

   Delete